Princezná bez cenzúry

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S.R.O - Spokojnosť s Ručením Obmedzeným

Keby bolo keby
Ľudia sú svojím spôsobom každý zvlášť priam nedotknuteľní. Lebo nielen čas toho všetkého, čo sa v našich životoch udeje nieje vopred možné určiť... Žijeme vo svete, kde žiadna pointa nieje definitívna. Kde je vždy nejaká druhá možnosť, alebo aspoň nejaké ALE.

Nevylúčenie záporu umožnuje jeho samotnú existenciu.
( Je to ako na jednej hodine telesnej, minulý rok. Učiteľka nám povedala, že kto skočí do diaľky 5metrov, tomu kúpi čokoládu. Skočila som 2,83m :), po tejto stránke som totižto podstatne mimo... O to bolo väčšie prekvapenie učiteľky, keď som sa jej na ďaľšiu hodinu spýtala, kde mám čokoládu ja. Nahodila veľmi zvlášny výraz, pozrela sa do toho svojho zošitu a povedala: "Ale Ty si skočila len necelé 3metre!" Ja som jej na to s úsmevom povedala: "Áno, to je pravda. Vy ste povedali, že kto to skočí, dostane čokoládu.(Súhlasne prikývla) Ale nepovedali ste, že kto tých 5metrov neskočí, čokoládu nedostane." Nahodila som široký úsmev a učiteľka stíchla. Svet zastal. Stratila slová. Na ďaľšiu hodinu ma v telocvični už aj čakala čokoláda. :)...to bola satisfakcia!:) )

Ľudia si už nedávajú záležať na tom, aby doťahovali veci do konca, preto vznikajú medzery, ktoré niektorí z nás dokážu šikovne nájsť a aj patrične využiť.
Zlá stránka je, že keď to všetko pripustíme, zistíme, že najrýdzejšia pravda tiež nemá dokonalých 100%. Ale nebuďte z toho smutní. tak to bolo, je, aj bude. Čím skôr na to prídete, tým lepšie. Keď sa to naučíte obracať vo svoj prospech, všetko ostatné sa odstavuje na ďalšiu z koľají. Na výber je vždy, aj keď len z blahna do kaluže.

Stereotypný život nejestvuje. Každá chvíľa v živote je iná a neopakovateľná. Uvedomenie si pestrosti našich dní je hlavnou ingredienciou do polievky zvanej šťastie, v ktorej je pomer zlého aj dobrého vyvážený, no medzi dobrom a zlom je obrovská vzdialenosť, a preto zvrat dobrého na zlé netrvá deň ani dva. (Takže osoby, ktoré skáču medzi týmito dvoma svetmi sťa králik na poli, si koledujú o výraznú poruchu osobnosti, ba dokonca charakterovej straty)

Využívajme všetky prostriedky, ktoré sa nám ponúkajú. Vychutnávajme každú chvíľu naplno. Privierajme oči túžbou. Veď žijeme len jeden krát...

Ja | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014